ASSASSSIN'S CREED: REVELATIONS VYJDE ZA:

neděle 16. října 2011

TESTOVACÍ VERZE AC: REVELATIONS - PREVIEW

Ubisoft na své nedávné konfrenci umožnil několika vyvoleným otestovat si nové demo. Ne, jako video ho nenajdete, ale přepsal jsem jeho českou verzi. Pěkné čtení. ;)




Testovací demo hry začíná několik okamžiků po GC demu; příjezdem Ezia do Konstantinopole a jeho seznámení s princem Sulejmánem.

Tyto scény známe z gameplayí; Ezio se seznámí s Yusufem Tazimem, který mu předvede, jak používat Hákovou čepel a bomby. Dozvídáme se o obraně a dobývání doupat.

Dále zjišťujeme, že úkryt asasínů se nyní nachází pod Galatskou věží, je ale větší, připomíná jeskyni a místo obrazů zde můžeme shromažďovat knihy.
Pak začíná naše další mise, kterou známe také z gameplaye; konspirace na Sulejmána. Ezio a Yusuf, přestrojení za bardy, se vydávají do paláce Topkapi, kde má ke všemu dojít. Podle Orlího smyslu identifikujeme vrahy a zlikvidujeme je, než bude příliš pozdě. Sulejmán si Ezia pamatuje z lodi a děkuje mu. Utečou k nedaleké věži. Když na ní vyšplhají, poznáme nové postavy: Ahmeta, strýce Suejmána , jak stojí vedle sultána a Tarika, vůdce janičářů. 

V tu chvíli Ezia napadne Stalker; skrytí útočníci, o kterých jsem se zmiňoval již dříve. Ezio se s ním ale vypořádá a vrací se zpět do úkrytu do věže Galaty.
Ezio na věž vyšplhá a jakýmsi otvorem se dostává do jeskyní uvnitř. Je temná a rozlehlá, nacházejí se zde i vodopády. Tímto se dostáváme k důležité věci: jedná se o první dungeon, tedy něco jako Hrobka Asasínů nebo Romulovo Doupě. 
Najdeme zde mnoho truhlic, ale hlavně Altairovu pečeť.
Dostáváme se do dob Altaira; přesně po dohrání AC 1. Altair vezme Al Mualimovo tělo a před Masyafem ho upaluje. Do hry vstupuje Abbas, dříve Altairův nejlepší přítel, nyní největší nepřítel. Nechce pochopit, proč musel Al Mualim zemřít a také je rozhořčen, že Al Mualimovo tělo je spáleno (tabu pro asasíny). Před očima všech na Altaira rychle zaútočí a – náhle se přesouváme do věže u Masyafu, na jejímž vrcholu Abbas stojí s Jablkem.






Nicméně Jablko je aktivní, a vysává život z lidí kolem. Má to vliv i na Abbase.
Altair vyšplhá nahoru, aniž by se nechal shodit Jablkem a deaktivuje ho. Abbas se omlouvá a vzpomínka končí.  
Dostáváme se k finální části našeho dema. Ta se týká Byzantince Manuela Palailogose. Je to templář. Má prověřit jistý náklad zbraní. Ezio se chce také podívat. Problém? Zbraně jsou schované v Osmanském arsenálu, plném janičářů. Ezio tedy podplatí několik heroldů, aby šířili špinavé zvěsti o templářích a podnítí několik občanů ke vzpouře. 

Janičáři na občany zaútočí, vy je musíte chránit. Občané poté vyrazí bránu arsenálu.
V nastávajícím chaosu se Ezio vydává pronásledovat Manuela. Zjišťuje, že zbraně byly hromady pušek. Nezbývalo než vyhodit zbraně do vody. To přimělo mnoho vojáků skočit do vody a utopit se.

Přestože je toto finální část tohoto dema, ještě nekončíme.
Je tu další Altairova pečeť, schovaná na místě jménem Forum of Ox. Dostat se sem bylo těžší než do jeskyní v Galatské věži. Tentokrát musíme vyšplhat na rozhlednu, ze které pomocí Orlího smyslu najdeme symboly, které nás na místo dostanou. 

Jak se později ukázalo, Forum of Ox je rozlehlá podzemní řeka. Tentokrát nejsme sami; pronásleduje nás skupina templářů. Musíme se vyhýbat jejich ranám puškami a nespadnout do vody (což by znamenalo okamžitou desynchronizaci). Musíme držet krok s templáři, jak nejlépe to jde. Když se dostaneme k jejich lodi, skočíme na ní a zabitím ze vzduchu skolíme jednoho z nich. Naneštěstí loď propadne vodopádem, který byl před námi. Ezio ale rychle přistane na suchou zem a dodělá zbývající templáře. Tajnými dveřmi se dostává zpět do své knihovny, připraven znovu se stát Altairem.
Tato vzpomínka je podle událostí z knihy AC: The Secret Crusade. Četl jsem ji, takže jsem se s touto situací už seznámil.
Altair se svou ženou Marií Thorpe se právě vrátil z Mongolska, kde společně zavraždili Čingischána. Zjišťují, že jejich syn Sef byl zabit, prý Malikem. Abbas převzal kontrolu nad asasíny a udělal z nich něco nechutného a paranoidního. 

Altair a Maria jdou na vyházku – při které zjišťujeme, že Masyaf je mnohem větší, než jsme poznali z AC 1. Dozvídají se během toho mnoho věcí.
Nějakou dobu poté chtěl Abbas po Alitairovi Jablko. Kvůli spoilerům neřeknu, co se stalo dál, ale já to vím, neboť jsem The Secret Crusade četl.
Společně se svým synem Darimem poté utíkají z Masyafu. Bez problémů se dostanou z Masyafu. Zde naše demo končí.

Žádné komentáře:

Okomentovat